Po štrnástich rokoch odovzdali do užívania telocvičňu v Prešove

11.11.2003 Celý región

Na 25, 6 milióna Sk vyšla výstavba telocvične Základnej školy na Važeckej ulici v Prešove, ktorej slávnostné uvedenie do prevádzky sa konalo 5. novembra. Obj...
Na 25, 6 milióna Sk vyšla výstavba telocvične Základnej školy na Važeckej ulici v Prešove, ktorej slávnostné uvedenie do prevádzky sa konalo 5. novembra. Objekt mal byť hotový ešte v rámci bývalej komplexnej bytovej výstavby, keď v septembri 1990 dali do užívania objekt samotnej školy.

Investorom výstavby bola v poslednom období mestská samospráva. Tá vyčlenila na tento účel len 1 milión Sk. Všetky zvyšné financie na krytie nákladov na stavebné práce išli zo štátnych zdrojov. Podľa vedúceho odboru výstavby a dopravy Mestského úradu v Prešove Mariána Karabinoša ide o najvýznamnejšiu dokončenú investičnú akciu samosprávy mesta Prešov v tomto roku.
Telocvičňa s plochou 650 metrov štvorcových je jediným zariadením svojho druhu na sídlisku Šváby, na ktorom je postavených 1600 bytov a žije v nich okolo sedem tisíc ľudí. Školu navštevuje v 36 triedach 935 žiakov, pričom bola postavená s kapacitou 20 tried. Riaditeľ školy Dušan Brhlík informoval, že v rámci projektu Otvorená škola bude telocvičňa prístupná verejnosti.
Zhotoviteľom diela bola po obnovení stavebných prác v roku 1998 na základe výsledku verejnej súťaže firma CMR Slovakia, s. r. o. , Ľubotice. Upravený projekt, ktorého výsledkom je nové zastrešenie budovy a moderný dizajn fasády, pochádza z dielne Druprojekt IPZ Prešov.

(jj)
 

Vyberte región